Beneficiile consumului de miere de albine pentru sănătate?

Mierea este un îndulcitor natural și sănătos folosit de secole. Nu doar ca este gustos, dar vine și cu o serie de beneficii pentru sănătate.  Când albinele vizitează flori, colectează polen pe corp și picioare. Acest polen își găsește în cele din urmă drumul înapoi spre stup, unde albinele lucrătoare îl transformă în miere și îl folosesc ca hrană pentru ele însele sau hrănesc larvele (albinele mai tinere)

Proprietăți antibacteriene și antioxidante

Mierea de albine are multe beneficii pentru sănătate. Conține un nivel scăzut de zahăr și unul ridicat de minerale. De asemenea, ajută la combaterea alergiilor, are proprietăți antibacteriene și poate ajuta la îmbunătățirea stării de spirit. Beneficiile mierii pentru sănătate depind în principal de conținutul ei nutrițional și de proprietățile antioxidante. Mierea, fiind un aliment bogat în carbohidrați, poate furniza energie organismului nostru pe lângă capacitatea sa de a regla nivelul zahărului din sânge.

De asemenea, mierea are proprietăți antioxidante datorită prezenței flavonoidelor, acizilor fenolici, acidului gluconic și metilglioxalului. Antioxidanții găsiți în miere ajută la combaterea bolilor infecțioase, precum și a celulelor canceroase, ceea ce ajută la prevenirea diferitelor afecțiuni de sănătate, cum ar fi diabetul, colesterolul ridicat și bolile de inimă.

Eficientă în lupta cu răceala și tusea

Mierea poate fi folosită pentru a trata multe afecțiuni comune, cum ar fi răceala, tusea și alergiile. De asemenea, este o alegere excelentă pentru persoanele cu diabet, boli de inimă și alte boli cronice. În plus, mierea are o valoare nutritivă ridicată, deoarece conține minerale, vitamine și antioxidanți.

Mierea de albine crudă – mai multe beneficii

Mierea crudă este un aliment natural și neprocesat, ceea ce înseamnă că are toată valoarea ei nutritivă inițială. Aceasta conține câteva vitamine, minerale și enzime care ajută la sistemul nostru imunitar, precum și la digestie. Mierea crudă poate fi, de asemenea, utilizată local pentru a trata rănile și arsurile, precum și pentru a vindeca afecțiuni ale pielii, cum ar fi acneea.

Este important de reținut că nu toată mierea este crudă – doar mierea nepasteurizată se califică drept miere crudă. În general, mierea nepasteurizată are o valoare nutritivă mai mare decât cea pasteurizată deoarece conține enzime vii și alți nutrienți care se pot pierde în timpul procesului de încălzire. Un beneficiu puternic pentru sănătate, ale mierii crude, este capacitatea sa de a reduce riscul de boli cardiovasculare. Antioxidanții din mierea crudă pot ajuta la reducerea riscului de formare a plăcii, care este o cauză majoră a bolilor de inimă.

Enzimele găsite în mierea crudă sunt capabile să digere carbohidrații și să prevină nivelurile ridicate de zahăr din sânge. În plus, mierea crudă conține fier, care ajută organismul să producă globule roșii și să transporte oxigen în jurul corpului. Acest lucru îl face deosebit de benefic pentru persoanele cu anemie sau pentru cei care nu primesc suficient fier din dieta lor. Mierea conține, de asemenea, vitamina B6, C, D și E, care sunt importante pentru întărirea sistemului imunitar, luptând împotriva bacteriilor și virușilor.

Articole similare